Filtratie - zsozan

Ga naar de inhoud

Filtratie

Producten

De reeks Aqua-filters worden zelf ontworpen. Ze bestaan in 5 standaardmodellen; te beginnen bij een lengte van 1,35m tot een lengte van 3m. Indien gewenst kunnen deze polyesterfilters ook op maat gebouwd worden en voorzien van een deksel uit hetzelfde materiaal.

Standaard zijn deze filters voorzien van honingraat in het eerste filtercompartiment. In het tweede compartiment opteren wij voor borstels van de beste kwaliteit. Deze worden opgehangen aan roestvrij stalen staven om een optimale plaatsing te verzekeren. In het derde en laatste vak wordt gebruik gemaakt van Japanse matten of Matala matten welke hun degelijkheid al lang bewezen hebben. Deze filters worden zowel gebruikt voor de siervijver als de koivijver. Voor een koivijver opteren we wel dat deze worden voorafgegaan door een vortex. De vortex is er in een diameter van 80 en 100cm. Afhankelijk van de grootte van de filter, varieerd de in en uitgang tussen 110 en 160mm. Elk filtercompartiment kan onafhankelijk afgelaten worden door een schuifkraan.

De Oase filters worden vooral gebruikt op de kleine en middelgrote sier- en/of zwemvijvers. Zij onderscheiden zich door hun compactheid en gebruiksgemak.

Ze filteren de mechanische zweefstoffen uit het water en zorgen voor de biologische afbraak van voedingsstoffen die door plantenresten, de uitwerpselen van vissen en door milieu-invloeden in de vijver terechtkomen. Micro-organismen die zich in de filtersystemen vestigen, nemen deze belangrijke taak over om de waterkwaliteit te waarborgen.


Aqua filters voor koivijvers of andere grote vijvers

Oase filters voor sier- en zwemvijvers

Terug naar de inhoud